Vijf tips bij het renoveren van uw tuin | Buro Buitenom exterieurontwerpers
18101
post-template-default,single,single-post,postid-18101,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Vijf tips bij het renoveren van uw tuin

Vijf tips bij het renoveren van uw tuin

1. Werk vanuit een ontwerp

 

Net zoals bij iedere ‘verbouwing’ is het van belang om vanuit een ontwerp de tuin aan te pakken. Een doordacht ontwerp vormt de basis voor een tijdloze buitenruimte. Denk van tevoren na wat uw wensen en eisen zijn en leg dit bij een tuinontwerper neer of maak zelf een plan. Een ontwerpbureau zal u in veel gevallen nieuwe inzichten geven wat er mogelijk is met uw perceel.

Tuinontwerp landelijke tuin

2. Vergroenen

 

Beplanting bepaald grotendeels de sfeer van uw hele tuin. Denk bijvoorbeeld aan het verzachten van hoeken en creëren van geborgen ruimtes en privacy. Daarnaast kunnen bomen en/of heesters diepte creëren wat zorgt voor meer spanning en nieuwsgierigheid. Een tuinarchitect zal bij het beplantingsplan in veel gevallen rekening houden met jaarrond beleving in de tuin.

Moderne achtertuin

 

3. Trends?

 

 Het is van groot belang dat u uw tuin vormgeeft waar u zich thuis bij voelt. Zie trends als adviezen die op dat moment, of het seizoen erop, populair zullen zijn. Met name bij het ontwerp van uw tuin zal tijdloosheid een grote rol moeten spelen. Een tuin is volgens ons vanaf vier á vijf jaar na aanleg pas écht op zijn mooist.

Beplanting achtertuin

 

4. Materiaalkeuze

 

Een tuin is in veel gevallen een onderschatte investering. De materiaalkeuze bepaald in veel gevallen de levensduur van de tuin. Vergeet niet dat er vaak wordt gewerkt met natuurproducten. Beton vergrijst, hout werkt en staal kan roesten. Bepaal gedurende de ontwerpfase uw ambitie voor uw tuin om weloverwogen keuzes te maken betreffende het materiaal.

cortenstaal-split-vijver

 

5. Onderhoudsvriendelijk

 

We hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen dat een onderhoudsvrije tuin niet bestaat. De wens voor een onderhoudsvriendelijke tuin komt veel voor. Neem deze wens ook tijdens de ontwerpfase al mee, hier kan het ontwerp op aangepast worden. Beplanting hoeft niet altijd onderhoudsintensief te zijn. Een bewortelde ondergrond van beplanting zal zich gedurende de jaren steeds onderhoudsvriendelijker maken door de concurrentie met onkruid aan te gaan.

voortuin-taxusbollen

Gaat u binnenkort uw tuin aanpakken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer tuinadvies of om een tuinontwerp of beplantingsplan te laten maken.

‘To plant a garden is to believe in tomorrow’

Audrey Hepburn

6 Reactie's
 • Tuinatuurlijk
  Geplaatst op 11:24h, 13 december Beantwoorden

  Dank voor de duidelijke tips, Ze zullen zeker goed van pas komen!

  Gr.
  Rob

 • Boom en Groenverzorging
  Geplaatst op 10:55h, 14 maart Beantwoorden

  Een onderhoudsvrije tuin bestaat inderdaad niet, het groeit waar het niet laten kan. Gelukkig kun je wel een hoop zaken voor zijn 🙂 Klaas

 • Mariek
  Geplaatst op 13:25h, 31 maart Beantwoorden

  Bedankt voor de tips! Binnenkort ga ik ook mijn tuin laten verbouwen. Het is echt toe aan een opknapbeurt.

 • Richard
  Geplaatst op 07:11h, 04 augustus Beantwoorden

  De tuin ziet er erg mooi uit, wij zijn ook bezig met onze tuin en hebben nu verschillende mogelijkheden uitgetekend en zijn ons nu aan het verdiepen in verschillende materialen. Wij zitten te denken aan printbeton, zijn jullie daar bekend mee?

  • admin
   Geplaatst op 11:25h, 14 augustus Beantwoorden

   Hallo Richard,

   Bedankt voor uw reactie. Ik ken het fenomeen printbeton inderdaad, helaas hebben we daar nog geen ervaringen mee. Graag vernemen we de resultaten als het u is gelukt.

   Groeten,

   Buro Buitenom

 • sneleenschutting blogger
  Geplaatst op 06:14h, 05 september Beantwoorden

  Prima tips

Geef een reactie